hoe werkt het? Toggle


Een duidelijke toelichting op CPO wordt gegeven via het bovenstaande filmpje.

Droomwonen Breda heeft de missie om letterlijk en figuurlijk meer ruimte te creëren voor het bouwen in eigen beheer, zowel in nieuwbouw projecten als middels het herontwikkelen van bestaande gebouwen. Daarom bieden wij als stichting een platform, enerzijds voor mensen die zelf willen bouwen en anderzijds voor aanbieders van locaties/gebouwen waar deze zelfbouw zou kunnen plaatsvinden.

Inmiddels hebben zich al een paar honderd huishoudens aangemeld en ook hebben wij inmiddels diverse aanbieders van locaties/gebouwen. Een aantal locaties zullen hier op de website komen en een aantal aanbieders heeft aangegeven dat zij de locaties in de stille verkoop willen doen. Dit laatste betekent dat als wij van Droomwonen Breda een individu of groep hebben waarvan wij denken dat die past bij de locatie/gebouw, dan zullen wij dat individu of die groep voorstellen aan de aanbieder van de locatie.

Als een persoon of een groep bij ons aangeeft wat men zoekt,gaat Droomwonen Breda  aan de slag om hier een locatie/gebouw bij te vinden. Door ons uitgebreide netwerk bij de gemeenten, woningbouwcorporaties en diverse ontwikkelaars, proberen wij zo snel mogelijk een geschikte locatie te vinden. Andersom kan het ook zijn dat een aanbieder van een locatie/gebouw ons vraagt om een persoon of groep te zoeken die past bij zijn locatie/gebouw. Uiteraard kan het voorkomen dat er meerdere personen of groepen interesse heeft in een bepaalde locatie of gebouw. In dat geval gaan wij in overleg met de aanbieder hoe hier mee om te gaan.

Wanneer er een geschikte locatie of gebouw lijkt te passen bij een bepaalde persoon of groep dan gaat Droomwonen Breda onderzoeken of er een echte match te maken is. Daarbij zullen wij kijken of het idee van de persoon of groep ook realistisch is en of de persoon of leden van de groep ook over de financiële middelen beschikken om deel te nemen. Als de aanbieder en de persoon of groep matchen stopt in principe de inzet van Droomwonen Breda. De persoon of groep moet dan als opdrachtgever zelf kiezen wie men als begeleider / bouwmanager bij het proces wil inschakelen.

Bij Droomwonen Breda kun je terecht zowel als je nog zoekende bent naar een geschikte locatie maar ook als je tijdens je ontwikkeltraject eens van gedachten wilt wisselen. Ook als er tijdens het traject zaken niet goed gaan horen wij het graag, waar mogelijk zullen wij dan helpen om tot een oplossing te komen. Naast het proces van matchen werkt Droomwonen Breda ook samen met de gemeente Breda om te kijken hoe de verschillende processen die er spelen bij de realisatie van een droomwoning zo snel en makkelijk mogelijk gemaakt kunnen worden. Bij elk project, zowel bij grond van een projectontwikkelaar, een woningbouwcorporatie of van de gemeente zelf, heeft de gemeente altijd een rol in de publieke taken zoals bijvoorbeeld het bestemmingsplan en de bouwvergunning.

Bovenstaande is een korte samenvatting van de werkzaamheden van Droomwonen breda, maar ongetwijfeld spelen er nog veel meer vragen. Die kun je ons uiteraard altijd stellen. Omdat het team van Droomwonen Breda deze werkzaamheden op dit moment nog naast de eigen werkzaamheden doet, kan het soms even wat langer duren voordat we je vraag kunnen beantwoorden. Maar wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren.